Måned: mars 2018

Maarud, så mår’u

En liten runde på Maarud flyplass som ligger rett ved potetgullfabrikken.

TomAir – Dagalituren det ikke ble noe av

Det å drive med småflyging i Norge er en utfordrende øvelse. Når det ikke er for mørkt å fly, er det gjerne dårlig vær.

Vi hadde tenkt oss en tur til Dagali, men sikten og været var for dårlig til at vi kom frem. I steden ble det en liten sighthseeingtur til Norefjell og tilbake.

Kortbanelanding på Dokka

Kortbane eller short field er ikke noe vi har gjort for mye av. Vi har begge vært et par turer på Maarud, men det er fint å prøve noe litt mer utfordrende. Vi var så heldige å få med oss Tobias, som har mye erfaring med korte striper fra mikroflyging og som har vært hovedinstruktøren vår på PPL-A.

Innflyging til bane 27 (3D-terreng hentet fra cesiumjs.org)

Det er en annen prosedyre på kortbane, ved at hastigheten er lavere på innflyging, har høyere nese og gjennomsynken er raskere. Vi fløy først en runde med simulert innflyging til bane 27 for å se hvordan det så ut.

ENDO er 740 meter på sommerstid, men nå var den brøytet til 640 meter. Vi fikk slått fast at det var med god margin i følge Pilot Operating Handbook (POH) og hadde avtalt i forkant at vi kunne bruke flyplassen. Siden det er en del mer snø på Dokka, var det ganske høye brøytekanter, så vi hadde en fordel i å bruke et høyvinget fly.

Takk til gjengen på Thomlevold som har jobbet hardt med brøyting i vinter.

I en tidligere versjon av Skydemon, ble Thomlevold kalt  Thomle violence – translation gone bad :D.

Banke runder på ENRK Rakkestad

Begge to fikk gjennomført årets PFT (Periodic Flight Training), altså den årlige utsjekk med instruktør. Vi var så heldige at både fly og instruktør (Thomas Kibuuka) og været spilte på lag for å få banket gjennom runder på Rakkestad.

Det er alltid litt spennende å lande på bane 33 på ENRK i og med at denne banen er høyest i den delen man lander, og man må være tålmodig i flare før flyet setter seg.

Ekstra spennende var det i år med glatt bane og greit med sidevind. Banen var strødd, men et par trehjulssladder ble det. Det er sommerhjul uten pigger på flyhjul.

Totalt fikk vi banket 10 runder før vi satte nesen hjem til Kjeller i nydelig vintervær. På veien hjem møtte vi iskalde og stabile luftmasser som var fantastiske å fly i når det nærmet seg solnedgang.

Takk til Thomas for god instruksjon!

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén