I februar fikk vi begge tatt VFR natt. Kurset tok vi gjennom Gardermoen flyklubb, selv om flygingen foregikk fra Hamar. Kan anbefale å ta VFR natt med Steinar Storm Kristiansen – skolesjef i Gardermoen flyklubb.

IMG_6846

Thor og Steinar under mellomlanding på Torp. Legg merke til rødt hodelykt for å spare nattsynet.

Den teoretiske delen av kurset er ikke så omfattende – kjøp bok og kurs på Luftfartsskolen, ta en hjemmeeksamen og få diplomet.  Flygingen består av 5 timer minimum med navigasjon og 5 solo full stopp landinger. Den praktiske delen for vår del bestod i å fly inn til Gardermoen, og så videre med litt radionavigasjon mot Mesnali VOR. I tillegg fikk Thor seg en tur fra Hamar til Torp og tilbake igjen.

Oslo vest. Telefonkamera funker ikke så godt på nattflyging.

Det er nok ikke delen av sertifikatet som kommer til å brukes mest, ettersom det ikke er lys på Kjeller. Det betyr at det blir en del ekstra logistikk for å få flyet hjem til Kjeller dagen etter, hvis man kommer sent hjem. Da blir det i såfall Rakkestad, Notodden, Eggemoen eller Hamar som blir alternativene.

Det er uansett fint å kunne ha litt mer å gå på hvis man skulle komme sent hjem.

IMG_6848

Må beklage litt skral bildekvalitet, men dette er Oslo sentrum, med Nesoddtangen i forkant, samt lyset fra fullmånen.

Vi planlegger en nattflyging ned til Kristiansand og overnatte der, og ta indre leia hjem igjen neste dag, med stopp på Valle og Fyresdal.