Måned: desember 2019

Bilde av Gaustatoppen under en flyvinge

Telemarkssveiven med brødrene Eie

En søndag for noen uker siden i finværet, og før snøen kom ble det endelig mulighet for å få tatt runden rundt Telemark med slekta. Ruten ble Kjeller -> Gaustatoppen -> over Lifjell og ned til Ulefoss, med noen 360er over Eidsbygda, Kragerø, Vasser, Filtvet og hjem. Totalt 2:30 i lufta.

Tanking før avgang på Kjeller (ENKJ)

Gutta i baksetet med hver sin telefon for å ta bilder (selv om det ble spilt litt Minecraft på 3000 fot) og hvert sitt headsett. Heldigvis går det an å skru av praten i baksetet på radioen. Det var nødvendig.

Gutta i baksetet
Oppvarming før vi drar.
Eiegårdene sett fra lufta.
Eiegårdene sett fra lufta
Broderen fikk flydd litt også. Se brillene.

Liten tur til Elverum (ENSM)

Etter mange uker med for dårlig vær og for mange helgeplaner, var det endelig nydelig flyvær i helgen som var.

@tom og jeg tok en stafettur opp til Elverum, tidlig på morgenen. Vi satt klar for avgang allerede 0845 for å få benyttet de tre timene vi hadde maksimalt.

Vi hadde i forkant bedt om PPR på https://www.myppr.no, og vi hadde sett på Facebook at brøytingen var i full gang på fredag. I tillegg hadde vi fulle tanker dersom det skulle bli utfordringer med tåke.
Når vi tok av fra Kjeller var det -11, men allerede på 2000 fot var det bare -2. En skikkelig inversjon med andre ord.

På turen oppover var det skikkelig motvind med 37 kts, men rolig luft.

@thor fikk gjennomført tre landinger for å ha litt margin på 90-dagersregelen med 3 avganger og landinger.

Etter en kjapp teknisk pause, bar det nedover igjen. Over Storesjøen lå det et skikkelig tungt skydekke, så @tom tok en god operativ beslutning ved å fly langs kanten av tåka for å kunne se gode landingsplasser.

Det var travelt på Kjeller på veien inn, så det ble en 360 på right base 30 for å få bedre separasjon til annen trafikk som også skulle inn.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén